Alltid uppkopplad

Posted by admin on March 21, 2017
Dator, Mobil

Idag har vi ingen orsak att inte vara anträffbar och det har givetvis både sina fördelar och nackdelar. Fördelen är att du kan jobba utifrån fler platser än tidigare genom att vara uppkopplad trådlöst via wifi eller via din mobiltelefon. Nackdelen är däremot att många har svårt att vara ledig eller sjuka när de alltid är tillgängliga på telefon eller mail. 

Fördelarna är nog ändå större i vissa yrkesgrupper där man kanske bor en bit ifrån stan eller har olika tidsskillnader gentemot sina kunder. Ja du kan till och med välja att jobba när du är på semester utomlands och det kanske var den enda möjligheten för dig att överhuvudtaget kunna komma iväg. Så visst är tekniken fantastisk och med alla tillbehör som finns på marknaden idag så underlättar det även resandet, batteritider och uppkopplingsmöjligheterna.

Många av dina ärenden kan du idag sköta med mobilens hjälp då dessa smartphones i stort sett har tillgång till allt du behöver men i vissa fall kan man ändå behöva ta med sig sin surfplatta eller laptop och i de format som säljs idag så är det ingen större konst heller. De varken väger mycket eller tar mycket plats i handbagaget och många olika transportmedel såsom bussar, tåg och flygplan har möjlighet till uppkoppling så att man kan arbeta sig igenom själva resan eller förbereda sig inför eventuella presentationer eller föredrag medan man är på väg.