Att köpa stationär dator

Posted by admin on March 08, 2019
Dator

Datorer har tyvärr ett bäst före-datum. I takt med att tekniken utvecklas så gör även spel och program det också. Skulle man jämföra ett spel som blivit släppt för tio år sen med något av dagens senaste spel så skulle man bli förvånad över hur stor skillnad det faktiskt är. Spel och program blir allt tyngre att köra och det krävs mer och mer av din dator. Så om din gamla dator nu får kämpa för att klara av vad du vill så kanske det är dags att köpa en ny? Vi tänkte prata lite om av du ska tänka på innan du slår till!

Vad ska datorn användas till?

Det första du bör fundera över är vad datorn ska användas till, det kommer nämligen att avgöra vilka komponenter du ska lägga pengar på. Det finns visserligen all-round datorer som klarar lite av varje, men har man högre krav inom något speciellt område så räcker en sån dator oftast inte till. Ska du däremot bara syssla med kontorsarbete och surfa på nätet så kommer en all-round dator vara fullt tillräcklig.

Bygga själv eller inte?

Detta är en ganska vanlig fråga när det kommer till just stationära datorer. Varför skulle man vilja bygga en dator själv när man lika gärna kan få en startklar dator direkt i butik? Är man en användare som har lite mer speciella behov så är det en stor fördel att kunna välja ut sina komponenter efter smak och tycke, du får med andra ord en skräddarsydd lösning. Dessutom så kan man spara en hel del på att beställa delar från de billigaste sajterna och sedan plocka ihop sin dator på egen hand. Även om det kan tyckas krångligt att bygga ihop en dator med så många olika komponenter så finns det många bra guider så att även nybörjaren ska kunna lyckas. Eftersom att datorer kan vara ganska dyra så kanske det kan vara värt ett försök om du kan spara en slant?