Bra programvara för video redigering.

Posted by admin on August 05, 2016
Dator, Program

Att redigera film och videos man själv skapat och spelat in är inte alltid det enklaste. Många gånger så räcker det inte heller med att ta Windows Movie Maker som är ett gratis program som medföljer alla Windows datorer.

youtube_293731811

Idag finns det diverse olika program som man kan använda sig utav när det kommer till att redigera program. Ett av dess är Adobe premiere, detta program är mer lämpad för de som arbetar inom design och videoredigering då det har en kraftig kostnad på över 500 kr per månad. För privatpersoner är detta en stor kostnad men i gengäld så är programmet inte bra kraftigt utan tillåter bra kvalitet på rendering så väl som mindre filer.

Ett annat alternativ är Sony Vegas Pro. Detta är ett mycket populärt program, speciellt bland de som producerar internet videos till sajter som YouTube. Fördelen är att det är ett program som är otroligt enkelt att arbeta i och låter dig skapa flera ljud och videospår vid behov. Övergångar i videon görs enkelt och behöver du lägga in text i videon så gör den även detta mycket enkelt. Precis som med Adobe så är detta inte ett billigt program för privatpersoner samt att programmet låter dig rendera filerna till en stor variation utav format som du kan dra nytta utav.