Bra speldatorer

Den viktigaste komponenten i en gamingdator är grafikkortet. Grafikkortet är det som avgör datorns prestanda: i första hand alltså hur snabbt den kan bearbeta alla data men också hur den kan återges på datorskärmen; d.v.s. skärpa och upplösning.

Det finns vissa datorer som i första hand är inriktade mot spelmarknaden och vars prestanda är lämplig för just dataspel och inte för att framställa egna produkter. Sådana datorer kallas gamingdatorer. Några modeller som kan vara värda att prova, inte minst för att priserna är attraktiva är Gamer Mini I 40 samt GeForce GTX 970.

Den förstnämnda är en kraftfull minidator som passar bra när man spelar tyngre spel med många komponenter inblandade; typ Battlefield 4. En speldator av den här typen kan man gradvis uppgradera för att anpassas till de spel man föredrar.

GE Force GTX 970 är också en speldator från Gamer. Här finns det exempelvis utrymme för spelaren själv att förbättra grafiken och på så sätt öka värdet av spelupplevelsen.

En tredje variant är att bygga sin egen speldator med olika tillbehör som man sedan kan uppdatera allteftersom behoven och förmågan ökar. Man bör alltså tänka på att det är kombinationen av upplösningen i programmet och skärmens förmåga som avgör vad som är en bra speldator.