Fler bra laptop-tillbehör

Posted by admin on October 20, 2016
Dator, Tillbehör

Utöver de laptop-tillbehör vi föreslagit tidigare finns det många andra saker man helt klart kan överväga skaffa om man är en flitig användare av sin laptop.

laptop_462854605

Trådlös mus

En touchpad är sällan bekvämt att använda, speciellt inte en längre tid. Den mest praktiska lösningen på detta är så klart en trådlös mus. Medan det finns många att välja mellan är det ofta bra för just laptops att hitta en något mindre då man säkert kommer vilja bära med den också.

Datorväska

Ingen bör bära omkring sin laptop utan något skydd. Det absolut bästa för datorn är om den får en egen väska, eller åtminstone sitt eget fack i en. Dessa har dessutom ofta utrymme för extrasaker som laddare, kablar, usb-minnen och liknande. Och som vanligt är det alltid smart att satsa på kvalitet.

Extern hårddisk

Även om lagringsutrymmet alltid ökar på nya laptops kan det fortfarande vara värt att skaffa lite extra i form av en extern hårddisk. Detta är speciellt fallet om laptoppen är den enda datorn man har. Se bara till att välja en som fått bra betyg.

USB-minne

Ett USB-minne är inte något man använder på samma sätt som en extern hårddisk. USB-minnet är ju huvudsakligen bra för det är så portabelt och vill man fortfarande ha ett riktigt stort finns det ända upp till 1TB om man är villig att betala.

Externa högtalare

Laptop-högtalare är ju ganska ökänd för sin låga ljudkvalitet. Om laptopen är datorn man använder även i hemmet vill man ju inte sitta med hörlurar i hela tiden. Då är det en mycket bättre idé att investera i ett par externa högtalare istället.

Extern numpad

Alla som arbetar på sin laptop och behöver slå in siffror upprepade gånger har väldigt mycket att tjäna på att skaffa en extern numpad. Om man någonsin upplevt frustrationen att behöva skriva en massa siffror i program som Excel kan man garanterat uppskatta denna lösning.