Köpa iPad

Posted by admin on November 26, 2014
Surfplatta

En iPad är en trevlig och användbar pryl att ha, men innan du springer iväg för att köpa senaste versionen så tänk igenom vilka funktioner du egentligen är ute efter. Du kan till exempel få en iPad väsentligt billigare om du anser att funktionerna i iPad 1 – första generationen – räcker för dina behov.

Du hittar flera begagnade första generationens iPad på Blocket och Tradera.

När ipad nyss hade kommit ut så fanns det många som ifrågasatte varför man ens behövde en ipad då datorer mer eller mindre kunde göra samma saker som en ipad. Men den lilla surfplattan har visats vara mycket mer användbar än vad många först trodde att den skulle vara. Några av de saker som fångade folks uppmärksamhet är att trots att surfplattan är så liten så är den extremt kraftfull. Det är inga laddningstider eller liknande för att starta upp den utan den startar på ett ögonblick och är redo att användas. Sedan har den en fantastisk batteri tid som får de flesta bärbara datorer att blekna, och allt detta är inpackat i en liten 24×19 cm platta.

Ipad har även hjälpt försäljningen av eböcker med sitt lättillgängliga och enkla användargränsnitt. Det är mycket enklare att använda en toughscreen för att bläddra mellan sidor än att använda en mus för att bläddra. Sedan är den också mer flexibel och portabel vilket gör att man utan problem kan sitta och läsa en bok på sin ipad ute i trädgården eller på tåget.

Det finns en mängd tillbehör som kan göra din iPad-1 till det perfekta hjälpmedlet. En iPad 1 är 24,3 centimeter hög och 19 centimeter bred, djupet är 1,3 centimeter och den väger c:a 700 gram. iPad 1 är utrustad med såväl Wi-Fi som Bluetooth. Vissa modeller har 3G. Kapaciteten är 16, 32 eller 64 GB flashenhet. Processorn är 1 GHz Apple A4. iPad 1 har inbyggda högtalare. Plats för SIM-kort finns i Wi-Fi och 3G-modellen. När det gäller tillbehör är det klokt att först investera i ett skydd, eller så kallat skal. Man kan välja mellan ett tunt skal eller en som är mer eller mindre en stabil väska, beroende på hur hård behandling paddan kommer att få utstå.

Ett annat roligt tillbehör är en hållare med sugkopp för att till exempel installera sin iPad i bilen, fastsatt på bilrutan. Hörlurar brukar också stå högt upp på önskelistan. Här kan man välja mellan små diskreta eller stora modebetonade i roliga färger. Som om inte valmöjligheterna stannar där kan man även välja mellan anslutning med sladd eller trådlös Bluetooth. Någonting man kanske inte tänker på är att man kan och ska välja om man vill stänga kringljuden ute eller inte. Vill du i stället dela med dig av musiken ska du titta på högtalare, varför inte trådlösa Bluetooth?