Rädda din gamla laptop

Posted by admin on February 03, 2016
Dator, Tillbehör

Bara för att din laptop har några år på nacken betyder det inte att den är helt slut för det. Visst är det skoj att kunna köpa en helt ny dator, men ibland kanske inte ekonomin tillåter det utan måste använda den man har haft i ett antal år. Det går att rädda din gamla laptop genom att byta batteri eller hårddisk på den.

Batteribyte på Laptop

Batteribyte

En laptops batteri är förbrukningsvara och efter ett par års användning så brukar batteriet bli svårladdat och det räcker inte till någon längre stund. Det blir att man måste ha i laddkabel hela tiden, känns det igen? Det går faktiskt att byta batteri i din laptop så att du får ett nytt och fräscht batteri så att du kan använda din laptop som det är tänkt att du ska använda den. Hos eQuipIT så hittar du passande batterier till de flesta datormärkena. Batteriet brukar vara relativt lätt att byta ut på vissa laptops så du behöver inga djupare kunskaper för att byta, men du kan googla och kolla upp hur du byter för just ditt märke på laptop.

Hårddiskbyte

Skulle det vara så att din hårddisk skulle kännas slö och för liten så går det utmärkt att byta hårddisk på din laptop också. Se till att göra backup och spara de dokument och filer du vill ha kvar först innan du byter. Det finns bra instruktioner på nätet till flertalet datorer hur du byter hårddisk. Har du till exempel en Lenovo Thinkpad så hittar du enkelt instruktioner hur du skiftar disk till den laptopen, bara följ guiden steg för steg så byter du hårddisk i ett nafs. Sedan får du installera operativsystem och de program du brukar använda då en ny disk är ju helt tom på information. Om du tidigare hade en vanlig disk så är ett tips att köpa en SDD disk då kommer du att verkligen att känna skillnad i hastighet när du jobbar med din laptop.